Podcast #7 Mijn 3 favoriete avondrituelen

Een ochtendritueel kan echt het verschil voor je dag maken, maar ik vind het ook heel fijn om een avondritueel te hebben. Je neemt bewust de tijd om je klaar te maken voor de nacht, zodat je in een diepe en rustige slaap kunt vallen met een rustige mind. Luister mijn podcast of lees de blog hieronder, waarin ik mijn avondritueel met je deel. 

Een ode aan slaap

Je zou denken dat slaap gewoon vanzelf komt als we maar gaan liggen en onze ogen dichtdoen, maar dat blijkt toch niet zo vanzelfsprekend. Één op de drie volwassenen krijgt niet genoeg slaap, zo blijkt uit de cijfers. We komen steeds moeilijker in slaap. Onze geest raast maar door op het ritme van de moderne tijd. Toch is slaap super belangrijk als het gaat om gezondheid en geluk. Het is naast voeding en beweging een belangrijk fundament en goede nachtrust is van levensbelang. Slaap speelt een cruciale rol in allerlei processen, van celgroei en -reparatie tot geheugen en leerprocessen. Slaap bevordert het zelfhelend vermogen. Ik zeg ook altijd tegen mijn zoontje als hij weer eens gevallen is en een wondje heeft: “Ga maar lekker slapen en dan geneest jouw lichaam vanzelf.” Ik vind slapen heerlijk. Vooral vanwege de mooie dromen, maar ook het gevoel als je ’s ochtends wakker wordt en je als herboren voelt. 

“Sleep is the best meditation.” Dalai Lama

Digital detox

We weten allemaal dat het beter is om blauw licht van schermen te vermijden vlak voordat we naar bed gaan, maar ik vermijd ook cafeïne, probeer ik niet meer te eten na een uur of 9 en vermijd ik negatieve energie. Zelf kijk ik sowieso heel weinig nieuws, maar als ik dat wel zou doen dan zou ik het zeker niet doen vlak voordat ik naar bed ga. Wat dan wel? Ik heb avondrituelen om me te kunnen ontspannen en als het ‘melatonine-treintje’ langskomt lekker te gaan slapen. Dit zijn mijn favoriete avondrituelen:

 

1. Warme thee

Een kop warme thee helpt ons om te ontspannen. Het is heel fijn om speciale kruidenthee te drinken die je rustig maakt. Rituals heeft “The ritual of Jing”-collectie met een speciale slaap thee. Ik drink heel veel groene thee en wissel dat af met bijvoorbeeld een verveine thee. 

 

2. Dankbaarheid 

De energie van dankbaarheid is de meest liefdevolle energie. Als je je dankbaar voelt, dan is er geen ruimte voor gevoelens van haat, wrok, negativiteit of verdriet. Dankbaarheid kan je helpen om de ‘shift’ te maken: letterlijk van angst naar vertrouwen, van pijn naar liefde of van negativiteit naar positiviteit. Schrijf dagelijks minimaal 10 dingen op waar je dankbaar voor bent. Zeker in tijden dat je het moeilijk hebt. Maak hier een van je hoogste prioriteiten van. Je zult zien dat er dingen in je leven gaan veranderen. Mensen worden aangetrokken door positieve energie. Je gaat mensen of situaties aantrekken door in een hoge energie frequentie te zijn.

 

3. Visualisatie (autosuggestie) 

Ik luister voordat ik ga slapen naar mijn visualisatie ‘toekomstvisie’. Hiermee programmeer ik mijn brein en vul ik het met mijn verlangens en mijn dromen. Jouw onderbewustzijn staat 24 uur per dag aan. Als je dit doet voordat je gaat slapen werkt het de hele nacht door, zonder dat jij er ook maar iets voor hoeft te doen! It’s pure magic!

 

Lees ook:

  • Mijn blog met mijn 5 favoriete ochtendrituelen

Op een goede nachtrust en een uitgeruste start van een nieuwe dag. Ik ben benieuwd naar jouw avondrituelen. Leuk als je reageert of mij een bericht stuurt. Ik hoor graag van je. 

Liefs,

Kiki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven