Mijn grootste ondernemerslessen de afgelopen vijf jaar.

Vijf jaar geleden verkoos ik het ondernemerschap boven een vaste baan. Ik startte ik mijn eigen bedrijf Ki-Ki. Ik had nooit kunnen bedenken aan wat voor reis ik begon. Kijk met me mee terug op mijn avontuur, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Het was donderdag 21 september 2017 en ik reed in mijn knalrode Mini naar Amsterdam om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Terwijl ik naar de ingang van het parkeerterrein op zoek ben, hoor ik de auto achter me toeteren. Rustig maar, denk ik nog. Precies op tijd rijd ik het terrein op. Ik loop het kantoorpand binnen. Dit grijze weinig inspirerende kantoor is het begin van mijn ondernemersavontuur. Ik voel een tinteling langs mijn armen gaan van opwinding. De vriendelijke medewerker kijkt me onderzoekend aan, terwijl hij me vraagt wat voor bedrijf ik wil gaan starten. Coach? En spreker? En ook auteur? Ik zie hem een tikkeltje bedenkelijk kijken, maar ik laat me niet uit het veld slaan. Ik kan niet wachten om te gaan beginnen.

 

2017

Inschrijven in de KvK was stap 1, maar hoe doe je dat… ondernemen?

Dan ben je opeens ondernemer: coach – spreker – auteur. Met een rugzak vol werkervaring, maar niet gehinderd door enige ervaring met ondernemen besloot ik bij een business coach in de leer te gaan. Dat bleek een goede investering. Zij schudde me direct wakker. Mijn aanvankelijke idee was veel te ‘veilig’. Voor mij waren grotere dingen bedoeld, zoals spreker worden en het schrijven van mijn eigen boeken. Je gaat impact maken met je verhaal en jouw aanstekelijke levenslust.

Dat ondernemen een reis was, nam ik nogal letterlijk. Samen met mijn business coach en een groepje ondernemers ging ik op cruise van Gran Canaria de oceaan over via de Nederlandse Antillen naar Panama. De wereld over om nieuwe werelden te ontdekken. Reizen en ondernemen, hoe cool is dat!?! Dat smaakte naar meer. Ik bezocht congressen in Londen, Zurich en San Diego en kwam direct in een vooraanstaand internationaal ondernemersnetwerk terecht. Ik realiseerde tussendoor ook nog even een andere droom; ik liep in oktober de marathon van Amsterdam.

 • Ondernemersles: Ondernemen is een vak, net zoals coachen. Dat vak moet je leren. 
 • Mijlpaal: Oprichting bedrijf 

 

2018

Borstkanker zette mijn wereld op z’n kop en veranderde mijn visie op gezondheid en ziekte voorgoed!

Het jaar begon zo lekker met de lancering van mijn eigen website en een nieuw coachingsprogramma. Maar ik werd stilgezet door de diagnose borstkanker. Het was een serieuze wake up call van mijn lichaam. Wat daarna volgde was een wonderlijke reis van genezing op alle niveau’s (holistische aanpak). Ik verdiepte me in de connectie tussen lichaam en geest, de desastreuze effecten van stress en het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Kort samengevat: ik ontdekte mijn eigen methode om Liefdevol te genezen.

Ik werd direct geconfronteerd met de kwetsbaarheid die je hebt als ondernemer. Als jij je eigen bedrijf ‘bent’ en je kunt niet werken, dan heb je geen inkomsten. Gelukkig heb ik een rotsvast vertrouwen dat er voor me gezorgd wordt. Dat bleek in dit geval ook weer te kloppen. Hoewel ik flink moest interen op mijn reserves, had ik ook een aantal grote financiële meevallers.

 • Ondernemersles: voor een florerende business heb je een gezond lichaam en een heldere geest nodig
 • Mijlpaal: Holistisch genezen van borstkanker

 

2019

Genezen, weer opkrabbelen en onmiddellijk diende een nieuwe verrassing zich aan!

Na maanden van herstel, genezing en diepe transformatie was ik er helemaal klaar voor: ik stond te popelen om mijn coachingsprogramma weer aan te bieden. Ik volgde een opleiding voor transformatiecoach en gaf mijn coachingsprogramma een upgrade. Ik heb het helemaal vernieuwd met alle prachtige inzichten uit mijn eigen helende reis! Het leven nam opnieuw een verrassende wending. Er kwam een nieuwe liefde op mijn pad en toen gebeurde er iets ‘onverwachts’. Ik werd plotseling zwanger. Volgens de artsen kon dat helemaal niet, maar wij wisten het meteen: de komst van Lauren was een geschenk.

Ik weet het nog heel goed. Het was eind maart 2019 toen ik mijn oncoloog belde om haar te informeren over mijn zwangerschap. Ik was benieuwd of deze zwangerschap risico’s met zich meebracht voor mij of het kindje. Ik hoorde secondenlang niets aan de andere kant van de telefoon en toen heel zachtjes “Zwanger, dat kan helemaal niet.” Ik moest lachen. Voor mij was het ook een grote verrassing, maar vooral een enorm cadeau!

De komst van onze dochter zette m’n wereld in meerdere opzichten op z’n kop. Opeens had ik een relatie, een derde kindje en een samengesteld gezin. Ik kon vooraf niet voorzien hoe dat mijn leven zou veranderen. Ik werd in extreme mate geconfronteerd met mijn hooggevoeligheid. Vijf kindjes allemaal tussen de 0 en 6 jaar… Hoe houd je je staande in een samengesteld gezin met jonge kinderen, zonder overprikkeld en gestrest te raken?

Mijn business draaide op een laag pitje. Mijn energie schommelde en mijn privéleven vroeg mijn aandacht. Ik wist dat ik keuzes moest maken. Ik had slechts enkele coachingsklanten. Op de momenten dat ik inspiratie voelde was ik aan het schrijven aan het manuscript van mijn boek. Ik vond het schrijven heerlijk en kon heel bewust genieten van mijn zwangerschap. Ik vertrouwde erop dat alles verliep volgens een ‘hoger’ plan.

 • Ondernemersles: je persoonlijke leven beïnvloed je business. 
 • Mijlpaal: Een nieuwe liefde en onze dochter Lauren! 

 

2020

Terwijl de wereld in lockdown ging ervaarde ik steeds meer innerlijke rust en ja ook vrijheid!

In maart 2020 sloot ik mijn zwangerschapsverlof af met Raphaël en Lauren op mijn favoriete eiland Bonaire. De dag na aankomst ging Nederland op slot; de eerste lockdown was een feit en de wereld was in shock (en wij ook ;).

We hebben toch nog kunnen genieten van een heerlijke vakantie, maar kwamen terug in een totaal veranderd Nederland. What was going on here?

Ondernemen gaat over wendbaarheid en veerkracht. De beste ondernemers zijn degene die snel inspelen op een verandering en kunnen van een bedreiging een kans maken. Maar ik zat thuis met de kindjes. Een tikkeltje gefrustreerd omdat ik niet het geduld had voor thuisonderwijs en mijn bewegingsvrijheid mistte. Mijn boekhouder liet me de cijfers zien: een dramatisch jaar waarin de omzet niet eens de kosten dekte…

Mijn spirituele kant kon ik steeds meer verweven in mijn business. Mijn helderwetendheid en heldervoelendheid zijn prachtige gaven om mee te werken. Ik ‘weet’ en ‘voel’ vaak instantly wat er speelt bij mijn klanten en kan zo heel snel tot de kern komen. Ik wist dat ik geduld moest hebben. Alles komt precies op het juiste moment en daar mocht ik op vertrouwen. Ik deed vooral werk aan de ‘binnenkant’ en dat zorgde voor innerlijke rust en een wonderlijk gevoel van vrijheid, terwijl aan de buitenkant mijn vrijheden constant ingeperkt werden.

 • Ondernemersles: Je bent kwetsbaar als je maar één inkomstenbron hebt.
 • Mijlpaal: Eerste masterclass over liefdevol genezen, mijn podcast gelanceerd.

 

2021

Ik ontdekte de ongekende kracht van het onderbewuste en integreerde dat in mijn transformatieprogramma

Ondanks de onzekerheden met betrekking tot de maatregelen, toch besloot ik mijn hart te volgen en te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik opende de deuren van mijn nieuwe kantoor. “Is dat wel verstandig? Waar ga je dat van betalen?”, waren de eerste vragen van mijn vriend.

Dit was een keerpunt in mijn business. Mijn nieuwe kantoor werd een plek van inspiratie, flow en waar ik met veel plezier mijn klanten kon ontvangen. Het is een veilige haven en een warme plek.

Na een diepte interview in de Special over Veerkracht, werd ik gevraagd om als Expert blogger voor Wendy van Dijk te gaan schrijven. Dit zorgde ervoor dat ik klanten kreeg uit het hele land. Ik ging steeds meer online coachingssessies geven. Dat kon ook gewoon doorgaan tijdens Corona.

2021 was ook het jaar waarin veel van mijn kennis samenkwam in de opleiding voor hypnotherapeut. NLP, innerlijk kindwerk, voice dialogue en intuïtief coachen kwamen allemaal aan bod. We leerden regressietherapie, waarmee je terug gaat naar de oorzaak van een trauma of blokkade en het daar kunt oplossen. Door hypnose kun je prachtig gebruik maken van de kracht van het onderbewuste. Dit was echt een prachtige verrijking voor mijn werk!

Eind van de zomer kreeg ik een cadeautje in mijn schoot geworpen. Ik kreeg een ingeving en schrijf in een soort van trance de hele filosofie en uitwerking op van wat ik later “The Magic of Ki” zou gaan noemen. Opeens begrijp ik de diepere betekenis van de naam van mijn bedrijf “Ki-Ki”. Het is niet alleen een verwijzing naar mijn naam, maar bevat twee keer ‘Ki’, dat levensenergie betekent.

 • Ondernemersles: Succes is een ‘inside game’. Als je bereid bent om het innerlijk werk te doen, zul je dat aan de buitenkant zien.
 • Mijlpaal: gecertificeerd hypnotherapeut, Expert Wendyonline.nl

 

2022

Steeds dieper vertrouwen op een ‘hogere wijsheid’ en mijn spirituele gaven

Dit is het jaar dat in het thema staat van mijn ‘hogere wijsheid’. Ik ben vol overgave gestort in het avontuur om mijn spirituele gaven verder te ontdekken en te gaan werken met mijn ‘zesde zintuig’. Ik ben al een tijdje gefascineerd door tarot kaarten, die ik beschouw als een communicatiekanaal, waarmee je een lijntje hebt met boven. Er zijn verschillende manieren om je te verbinden met je intuïtie, je hogere wijsheid of zoals ik het ook wel noem ‘de oneindige intelligentie’. Dit klinkt misschien heel zweverig, maar zoals ik het integreer in mijn werk is het juist praktisch een enorme verrijking.

Ik volg een opleiding voor Tarotist en het voelt zo natuurlijk dat ik het gevoel heb dat ik deze wijsheid al bezat. Ik merk ook dat mijn klanten steeds meer open staan voor de spirituele kant. Het leven mag een beetje magisch zijn. Juist als je daarvoor openstaat zul je merken dat er steeds vaker ‘toevalligheden’ op je pad komen, mooie boodschappen en personen.

Dit voorjaar springen we in het diepe en organiseren voor het eerst het innerlijke kracht retreat. Dit wordt een succes met een gemiddelde waardering van een 8.8. Prachtig om te zien hoe een groep gelijkgestemden vrouwen samen een super krachtige energie kunnen neerzetten. Zo helpen we elkaar groeien en opbloeien!

Ik voel dat ik het werk doe waar ik ooit van droomde. Ik mag heel dichtbij mijn klanten komen en ze begeleiden door prachtige transformaties.

 • Ondernemersles: Je zielsmissie komt tot je, daar hoef je niet naar te zoeken. 
 • Mijlpaal: het Innerlijke kracht Retreat en een nieuwe masterclass over hetzelfde thema

 

More to come!

Dit is nog maar het begin. Dat is zo leuk aan ondernemen. Er is zoveel mogelijk en je kunt het zelf bepalen. Natuurlijk is dat soms spannend, omdat je uit je comfortzone moet komen. Dat vraagt veel zelfkennis en een stevig fundament. Daarom is het ook zo belangrijk om echt in je kracht te staan.

 

Gratis Masterclass

Vrijdag 7 oktober om 11.00 uur geef ik de gratis masterclass over Innerlijke kracht. Voor bewuste vrouwen die voelen dat er meer in ze zit en willen weten hoe ze kunnen leven vanuit hun innerlijke kracht! It’s time to shine!

Meld je hier aan.

 

Vrouwen die jou voorgingen die zeiden over deze masterclass:

“Ik heb nooit eerder zo’n helder, compleet en geloofwaardig verhaal over dit thema gezien of gehoord. Mooie balans tussen theorie en ervaringen (van jezelf en anderen). De inhoud en de toon van jouw verhaal is echt zo prachtig.” José

“Bedankt, het was heel inspirerend!” Andrea

“Inspirerend! Ik heb zelf de diagnose borstkanker gehad en ik besef me nu dat ik al jaren van alles op krop. Ik weet nu waar ik aan kan werken.” Nathalie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven