De 5 inzichten uit het congres van Joe Dispenza

Op 10 mei 2024 vloog ik naar Bazel voor het congres van “Dokter Joe”. Het was bijzonder om oog in oog te staan met deze man, de man die zo belangrijk was tijdens mijn eigen genezingsproces. Je hebt ‘ankers’ nodig in zo’n kwetsbaar proces. Hij was voor mij een anker. Vooral omdat hij aan heeft getoond wat mijn innerlijke wijsheid me in gaf, maar volgens de reguliere gezondheidswetenschap werd betwist. In deze blog deel ik mijn 5 baanbrekende inzichten uit het “progressive retreat” van Joe Dispenza in Bazel.

 

Genezing van binnenuit

Jarenlang heb ik onderzoek gedaan naar het zelfhelende vermogen van ons lichaam en de manier waarop je invloed kan uitoefenen op je genezing. Ik heb honderden boeken gelezen, uren zitten studeren en me met ziel en zaligheid me toegewijd aan mijn eigen ‘helende reis’. Ik heb mijn eigen weg gevonden. De methode die ik heb ontwikkeld is ontstaan omdat ik geloof dat ziekte niet zomaar ontstaat en dat genezing van binnenuit komt. Dit zie ik bij al mijn klanten. We zijn zelfhelende wonderen. Dit sluit 1-op-1 aan bij het gedachtegoed van Joe Dispenza.

 

Wonderbaarlijke genezing

Dr. Joe Dispenza is o.a. bekend van de documentaire HEAL, zijn boeken “Jij bent de placebo”, “Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn” en “Becoming supernatural”. Hij heeft met uitgebreid onderzoek aangetoond wat door de reguliere gezondheidszorg vaak is weggezet in de hoek van alternatieve genezing: vaag en niet-bewezen. Hij maakte inzichtelijk wat de effecten zijn van de kracht van je gedachten en van zijn methode door middel van duizenden hersenscans en door uitgebreid bloed- en laboratorium onderzoek. Niet bepaald vaag. Beter gezegd, baanbrekend!

 

Joe Dispenza is namelijk daarvan het levende bewijs dat je jezelf kan helen: hij heeft zichzelf genezen na een heel ernstig ongeluk, waarbij hij meerdere wervels brak en verbrijzelde. De prognose was dat hij zonder operatie verlamd zou raken. Hij heeft tegen het advies van de artsen ervoor gekozen om geen operatie te ondergaan en nadat hij zichzelf heeft genezen heeft hij zijn leven gewijd aan onderzoek om te onderbouwen waarom werkte wat hij heeft gedaan…

 

De vijf inzichten uit het congres

Inzicht 1 Het is onmogelijk om te genezen als je gelooft dat het niet kan!!!

Heb je ooit van het placebo effect gehoord? Doctor Joe heeft veel onderzoek gedaan naar dit effect en hij heeft een boek geschreven ‘Jij bent de placebo’ waarin hij heel gedetailleerd uiteenzet hoe we met ons ‘geloof’ kunnen genezen – zonder medicatie of operatie. Het blijkt dat het heel veel uitmaakt of we geloven dat we kunnen genezen of niet. Hij heeft wetenschappelijk aangetoond dat hij mensen de principes van de placebo kan leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg kan brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven.

 

“Belief is just a thought you keep repeating over and over again.”

 

Hij zegt dat geloof eigenlijk niets anders is dan een gedachte die je maar blijft herhalen, net zolang totdat je het gaat geloven. Uit ervaring weet ik dat als iemand met ‘autoriteit’ iets zegt, dat je geneigd bent om het sneller voor waar aan te nemen en dus te geloven. Daarom vind ik dat artsen heel voorzichtig mogen zijn met het stellen van een prognose, omdat daarmee direct een geloof wordt geïnstalleerd bij de patiënt.

In mijn coachingspraktijk onderzoek ik direct of iemand gelooft in genezing of dat daar wellicht een blokkade zit. Aangezien dit de kansen enorm beïnvloed. Een andere specialist op dit gebied is Bruce Lipton. Hij heeft het over de biologie van geloof, wat neerkomt op een chemische cocktail van stofjes in je lichaam, die de genezing bevordert of zelfs mogelijk maakt. Lees verder bij inzicht 3 wat het effect van die chemicaliën is.

 

Inzicht 2 Je kunt het fysieke lichaam niet scheiden van de ‘mind’

Ik begin met een prachtige quote van Plato: “U moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen. U moet niet proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken; als u het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet u beginnen bij het genezen van de ziel. Dit is het allerbelangrijkste. Laat niemand u overhalen zijn lichaam te genezen, als u niet eerst gevraagd heeft zijn ziel te genezen. De grootste fout die dokters in onze tijd bij de behandeling van het lichaam maken is, dat ze beginnen met de ziel van het lichaam te scheiden.” Dit is mijn uitgangspunt voor mijn ‘holistische visie’. Ik ben ervan overtuigd dat we het lichaam niet kunnen scheiden van de geest.

 

Dat je met je geest het lichaam kan veranderen heeft Joe Dispenza aan den lijven ondervonden. Hij heeft zelf bewezen dat je door je gedachtekracht je fysieke lichaam kan veranderen. Ik zie dit dagelijks in mijn praktijk, soms zie ik de transformatie letterlijk voor mijn ogen plaatsvinden. Dat is wonderlijk en tegelijkertijd zo bijzonder krachtig.

 

“We can change our bodies by thought alone.”

 

Tijdens het congres gaf hij talloze voorbeelden, een paar mooie daarvan:

  • een meisje dat alleen door mentale training de piano leerde bespelen, waarvan ze achteraf konden zien op scans dat haar hersenen waren veranderd
  • dat een man na twee weken visualisaties te doen van krachttraining zijn spiermassa met 20% was toegenomen, zonder dat hij de oefeningen had uitgevoerd
  • dat werd aangetoond dat er diverse nieuwe neurologische breinpaden waren aangelegd na een aantal weken meditatie en visualisatie

 

Ik heb dit heel sterk ervaren in mijn eigen lichaam. Ik ben zo fijn afgestemd op de signalen van mijn lichaam dat ik vaak direct de effecten van mijn emoties en gedachten in mijn fysieke lichaam kan voelen. Als ik een klacht ervaar, dan is de eerste gedachte: ‘Wat wil mijn lichaam me vertellen?’ Mijn ervaring is dan ook dat de klacht blijft bestaan, hooguit onderdrukt kan worden, totdat de oorzaak is verholpen.

 

Een concreet voorbeeld van een klant uit mijn coachingspraktijk is dat ze last had van allergie, hooikoorts in dit geval. In onze maatschappij wordt hooikoorts vaak gezien als iets dat bij een seizoen hoort en te maken heeft met pollen. Als je kijkt naar de psychosomatiek (dus de connectie tussen lichaam en geest), dan heeft allergie vaak als boodschap dat je iets van jezelf niet wilt zien. Je keert je af van dat deel van jezelf waarmee je geconfronteerd wordt. Dan is de vraag of je wel luistert naar jezelf en naar je behoeftes? Zodra ze begreep wat ze aandacht mocht geven, verminderde haar klachten. De boodschap was gehoord, de klacht was niet meer nodig…

 

Inzicht 3 Je hebt direct invloed op de chemicaliën die zorgen voor genezing

De Amerikaanse pychiater David R. Hawkins heeft na jarenlang zeer intensief onderzoek aangetoond dat alles een eigen trillingsfrequentie heeft. Alles is dus energie. Alles heeft een eigen unieke trilling. Gedachten en emoties zijn onzichtbare energieën met een trillingsfrequentie. En Hawkins ontdekte dat bepaalde emoties en gedachten met specifieke trillingen jouw leven gunstig of ongunstig kunnen beïnvloeden.

 

Het onderzoek dat Joe Dispenza heeft gedaan, heeft aangetoond dat jouw emoties en gedachten niet alleen een bepaalde trillingsfrequentie hebben, maar daarmee ook nog eens jouw ‘chemische fabriek’ beïnvloeden. Ze bepalen letterlijk de chemicaliën in je lichaam. Daarbij heb je grofweg twee opties: ofwel je zet het lichaam in de overlevingsstand ofwel je zet het lichaam in de rust- en herstelstand. Ik zeg wel eens leven is het tegenovergestelde van overleven. Het is shocking dat in de Westerse wereld ruim 70% het grootste gedeelte van de tijd in de overlevingsstand staan.

 

“Feelings are chemicals. What’s happening in the brain and the heart is changing the biochemicals in the body.”

 

Negatieve emoties en gedachten hebben een lage frequentie en beïnvloeden ons energieniveau negatief. Hoe lager de trilling, hoe vaster de vorm en hoe meer weerstand. Het stopt en vertraagt als het ware de energiestroom in het lichaam. Het verstoort de flow van levensenergie die nodig is om in balans te blijven.

 

Positieve emoties en gedachten hebben een hoge frequentie en beïnvloeden ons energieniveau positief. De trilling gaat omhoog, de cellen komen in de oorspronkelijke trillingsfrequentie en de energie kan vrij stromen. Het is dus van belang om jouw ‘chemische cocktail’ positief te beïnvloeden om in een hogere trillingsfrequentie te komen, de frequentie van helen en heelwording. Of zoals doktor Joe zegt:

 

“The feeling creates the healing”

 

Wanneer we een emotie hebben, stuurt de emotie een signaal naar ons brein en de kwaliteit van het signaal bepaalt wat je brein ermee doet. Als dat een soepele serie van golven is, dan noemen we dat ook wel coherent. Dan matcht het brein de chemie in ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat ons immuunsysteem heel sterk wordt en het zelfhelende vermogen in ons lichaam geactiveerd wordt. Als er sprake is van hart-brein coherentie dan matcht deze energiegolven elkaar en versterken ze elkaar. Dat verhoogt het electro magnetische veld rondom ons lichaam. Dit bevordert je gezondheid en je geluk.

 

Inzicht 4 Jouw onderbewuste patronen zijn doorslaggevend

Ziekte ontstaat meestal niet van de ene op de andere dag. We zijn ‘geprogrammeerd’ op een bepaalde manier, door onze opvoering, ons systeem van herkomst, maar ook door onze levenservaringen. De basis van onze gedragspatronen wordt gelegd in de eerste 7 jaren van ons leven. Daarin hebben we onszelf geleerd om bepaalde overlevingsmechanismen te activeren om onszelf te beschermen. Je bent je je daar allang niet meer van bewust. Het is een patroon geworden, jouw automatische piloot zeg maar. Ons gedrag wordt voor 95% (tot zelfs 97%) bepaald door ons onderbewuste. Daar waar wij denken hele bewuste afwegingen te maken, gaat veel van ons gedrag geheel vanzelf en dus automatisch.

 

We herhalen heel vaak dezelfde gedachten. Die zijn vaak gebaseerd op ‘negatieve’ ervaringen uit het verleden en gaan dus uit van dezelfde negatieve uitkomst. Volgens Joe Dispenza zijn we verslaafd zijn aan de ‘hormones of stress’. Steeds kom je weer in diezelfde gedachten loop. Je bent bijvoorbeeld boos op je ex man, omdat hij geen geld betaald voor de zorg voor de kinderen. Daar heb je dan gedachten over, daar praat je over met vriendinnen en die bevestigen weer wat voor rotzak het is. Dat bevestigt je gevoel over je ex. Zo blijven we deze gedachten en bijbehorende emoties aandacht geven.

 

“We are addictive to the hormones of stress.”

 

Totdat we ons bewust worden dat onze ex ons energieniveau steeds naar beneden haalt en wat dat doet met hoe we ons voelen. Ze zeggen niet voor niets dat je het gemiddelde wordt van de vijf mensen waarmee je de meeste tijd mee doorbrengt. Ze beïnvloeden jouw ‘staat van zijn’. Als dat mensen zijn waarvan we de energie als positief ervaren, dan zeggen we dat we ‘op dezelfde golflengte’ zitten. Het voelt harmonieus en voedend. Zijn dat mensen die ons energie kosten, dan zitten we vaak op een andere frequentie die niet matcht.

 

Door inzicht te krijgen in je onbewuste patronen, kun je kijken welke blokkade of overtuiging daaronder zit en die helen, zodat je het patroon kunt veranderen. Dat zal onmiddellijk effect hebben op (de kwaliteit) van je relaties en de dynamiek met de mensen om je heen.

 

Inzicht 5 Verander je energie, verander je leven 

We hebben allemaal een onzichtbaar elektromagnetisch veld om ons heen. Om je energiefrequentie te verhogen is het belangrijk om jezelf goed te kennen. Want als jij weet wie je bent en wat jij nodig hebt om goed in je vel te zitten, dan kun je goed voor jezelf zorgen. Iemand die lekker in haar vel zit, die straalt een bepaalde energie uit die heel aantrekkelijk is.

 

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.” Socrates

 

Je kunt zelf heel veel doen aan je ‘energie’. Ik ben groot voorstander van krachtige rituelen, die geven je structuur en houvast. Dan ben je niet meer overgeleverd aan je stemmingswisseling of de waan van de dag, maar werk je dagelijks aan je energie. Je kunt door middel van meditatie, intentie, dankbaarheid en blijdschap direct je frequentie verhogen. Daarnaast is het dus heel belangrijk om je onbewuste blokkades en patronen aan te pakken.

 

We zijn onderdeel van een groter geheel met ongekende mogelijkheden. Wat Joe Dispenza ons heeft laten ervaren is om door middel van meditatie toegang te krijgen tot het veld. Door een hele diepe ademhaling en meditatie ontspant je lichaam zo diep, dat je breingolven veranderen van beta naar alpha of zelfs theta. Je komt letterlijk in een ander bewustzijn terecht. Je krijgt toegang tot je innerlijke wijsheid, maar ook het kwantumveld (of universum). Ik heb op het congres ervaren hoe krachtig het is als duizenden mensen tegelijk gaan ervaren, dat doet iets met de energie!

 

Zelf beoefen ik al ruim 15 jaar meditatie en ervaar ik dagelijks de voordelen. Ook leer ik het mijn klanten. Je zakt letterlijk vanuit je hoofd in je lichaam, je opent je hart en ervaart een oneindig veld van liefde. Je tapt in op de energie van heelzijn, het veld waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dat kan een magische en helende ervaring zijn.

 

“When you get into alpha of theta you fall into the sweet spot, the doors open to the quantum field, the field of unlimited possibilities.”

 

Wat het mij ook heeft opgeleverd is dat ik heel ontvankelijk was voor de boodschappen van mijn intuïtie. Dat heeft het verschil gemaakt tijdens mijn eigen genezingsproces. Zo wist ik intuïtief dat ik op zoek moest gaan naar een manier om naar de oorzaak te gaan en die te helen. Daarnaast wist ik dat er meerdere factoren hadden bijdragen aan het ontstaan van de borstkanker. Allemaal stress-gerelateerd. Dus nam ik alle gebieden onder de loupe en veranderde mijn leven. Bij mijn klanten zie ik dat ze niet alleen duurzaam genezen, maar dat hun leven verandert door deze transformatie. Ze gaan leven vanuit hun hart en onder hun voorwaarden.

 

Wil jij niet alleen jezelf helen, maar ook je leven transformeren? Weet dat het kan! Jij bent een zelfhelend wonder. Volg mijn gratis masterclass en je zult begrijpen waarom dit ook voor jou is weggelegd.

 

Gratis masterclass voor vrouwen met borstkanker

Heb jij borstkanker en heb je het gevoel dat er meer nodig is dan de behandeling in het ziekenhuis om te genezen? Volg dan mijn gratis masterclass hierin geef ik je 7 essentiële sleutels voor holistisch genezen. Ik ga onder andere in op waar blokkades vandaan komen en waarom het zo belangrijk is om blokkades te ontwortelen. Aan de hand van hele praktische en actuele voorbeelden leg ik uit hoe je dit kunt doen en wat het je oplevert. Schrijf je in via deze link.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven