Blog 6 als Wendy-expert: De sleutel naar een leven vol geluk, gezondheid en flow is levensenergie

Je kunt dit blog ook op Wendy Online lezen. Of lees hieronder verder.

In deze blog beschrijft Wendy-expert Kiki van der Harst hoe je weer in contact komt met je levensenergie. Het verlies van haar kindje, haar scheiding en borstkanker brachten Kiki steeds dichter bij zichzelf.  “Het heeft me lichter gemaakt in plaats van zwaarder”, zegt ze daar zelf over. Ze is gefascineerd door ons zelfhelend vermogen, want zoals ze zegt ‘elke vorm van ziekte is een uitnodiging om naar binnen te gaan en liefdevol te genezen’. Ze deelt in dit blog de essentie van een gezond en gelukkig leven. Ze zegt dat dit iets is wat iedereen zou moeten weten, maar wat geen arts je zal vertellen…

Er is zoveel gaande in de wereld en in ons leven. Angst, onzekerheid en verdeeldheid liggen op de loer. We worden uitgedaagd om in tijden van onzekerheid in onze kracht te blijven. Daarom is het zo belangrijk dat we goed voor onszelf zorgen, dat we zorgen dat we gezond blijven. Angst en stress zijn niet bevorderlijk voor onze gezondheid. In tegendeel. Het verzwakt ons immuunsysteem en ons zelfhelend vermogen. Wat we kunnen doen is ons verbinden met onze levensenergie. In dit artikel legt Kiki uit wat levensenergie is en waarom het essentieel is voor een goede gezondheid en een gelukkig leven.

 

Wat is levensenergie?

Onze levensenergie wordt Ki-energie genoemd, of Chi of Prana. Het is de innerlijke bron van zachte kracht. Ki wordt ook wel levenskracht genoemd, het is een oerkracht die wij in ons dragen. Iedereen wordt ermee geboren. Ki kun je niet zien, maar wel voelen. Ki geeft je lichaam kracht en ‘electriciteit’. Hoe meer we ons met onze levensenergie kunnen verbinden, hoe meer we in onze kracht staan en hoe meer het stroomt.

Ki stroomt in ons lichaam volgens bepaalde patronen. Deze lopen door ons hele lichaam, de zogenaamde energiebanen of ook wel meridianen genoemd. Ki circuleert door deze banen. Het stroomt ook door onze Chakra’s. Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

 

Het 3e Chakra

Ons Ki punt raakt ons derde Chakra. Het derde Chakra, ook wel het navel Chakra of zonnevlecht Chakra (Solaris Plexus) genoemd. Het is een Chakra dat ook staat voor levenskracht. Dat is de plek in je onderbuik die zich roert als het even niet lekker gaat of die je juist sterk voelt als je heel lekker in je vel zit. Die plek waar je het over hebt als je zegt: “ik heb een onderbuik gevoel”. Die plek die bij velen van ons is ondergesneeuwd in de loop der jaren, die weinig of geen aandacht meer krijgt, maar dat zo’n wezenlijk onderdeel is van hoe we in het leven.

Zolang het stroomt voelen we ons goed en gezond. Is onze energie geblokkeerd dan stroomt het niet goed. Ki kan dan niet overal komen. We krijgen klachten of worden ziek. Onze ‘ki’ wordt ook beïnvloed door onze gemoedstoestand, onze gedachten en gevoelens, de energie van de plek waar je bent, het weer en nog heel veel andere factoren. Deze oerkracht is onze drijvende kracht, die de functie van alle organen en klieren activeert en instandhoudt. Ze is ook de basis van onze nier-ki en onze seksuele energie.

 

Waarom is Ki-energie zo belangrijk?

Ki zorgt ervoor dat we krachtiger en energieker in het leven kunnen staan. Het begrip Ki komt uit de boeddhistische kloosters en is al ruim 2000 jaar oud. Ki-energie komt via het Ki-punt in de onderbuik ons leven binnen en stroomt via onze voeten, handen en hoofd ons lichaam weer uit. Deze doorstroming van levensenergie levert gezondheid, energie en kracht op.

“Levensenergie is jouw verbinding met het leven. Het is de zachte kracht van binnenuit. Deze levensenergie zorgt voor flow in  ons leven en kunnen we daarom zien als de ‘nectar van het leven’.”

Het is wetenschappelijk allang aangetoond dat alles energie is en alles met elkaar in verbinding staat. Einstein en Newton hebben dit aangetoond. Deze wetenschap heet kwantumfysica: een manier om wetenschappelijk te begrijpen hoe het universum werkt door de kleinste onderdelen ervan te bestuderen. Het is dus bewezen dat wij via onze levensenergie verbonden zijn met al het leven in het universum.

 

Stevig fundament

In dit transformatietijdperk is er veel in beweging. Dat maakt het extra uitdagend om dichtbij jezelf te blijven en je te verbinden met jouw levensenergie. Door hele praktische oefeningen kun je ervoor zorgen dat je krachtiger in het leven kunt staan. In de basis kun je door te gronden en ademhalingsoefeningen je Ki-punt activeren. Dit zorgt voor een heel stevig fundament. Daardoor heeft angst veel minder grip op je en kun je dichter bij jezelf blijven.

 

Gratis masterclass

Wil jij hier ook mee aan de slag? In haar gratis masterclass geeft Kiki je waardevolle inzichten en praktische stappen om je te verbinden met je levensenergie. Ze gaat onder andere in op waar blokkades vandaan komen en waarom het zo belangrijk is om blokkades te ontwortelen. Aan de hand van hele praktische en actuele voorbeelden legt ze uit hoe je dit kunt doen en wat het je oplevert. Schrijf je in via deze link.

 

Meer over Kiki

Transformatiecoach en ervaringsdeskundige Kiki van der Harst heeft na het verlies van haar eerste kindje, haar scheiding en het genezen van borstkanker, haar missie gevonden. Ze begeleidt vrouwen door een persoonlijke transformatie, die ze helpt om weer echt te kunnen verbinden met zichzelf en hun levensenergie. Kiki wil mensen inspireren om liefdevol te genezen en gezondheid & geluk van binnenuit te ervaren. En vooral om op een andere manier betekenis te geven aan ingrijpende gebeurtenissen. Ze zegt: ‘Je hebt niet altijd in de hand wat er op je pad komt, maar je kunt wel bepalen hoe je ermee omgaat.’ Vanaf nu zal Kiki hier ook regelmatig als expert over schrijven voor wendyonline.nl en kijk ook op de site van Kiki. 
Lees ook dit artikel van Kiki:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven