Blog 11 Wendy-expert: Stappen om te leren vertrouwen op je intuïtie en je innerlijke leiding te volgen

In deze blog beschrijft Wendy-expert Kiki van der Harst hoe je vanuit een stevig fundament de wereld in kan stappen. Het verlies van haar kindje, haar scheiding en borstkanker brachten Kiki steeds dichter bij zichzelf. “Het heeft me lichter gemaakt in plaats van zwaarder,” zegt ze daar zelf over. Ze helpt vrouwen om te ontdekken wie ze daadwerkelijk zijn, door de lagen af te pellen en terug te komen bij hun essentie. Ze deelt in dit blog hoe je met een paar praktische stappen meer kunt leren vertrouwen op je intuïtie. Hoe volg jij jouw innerlijke leiding?

In mijn vorige blog beschreef ik dat je veel meer weet dan je denkt. Ik wil je graag wat praktische stappen aanreiken die je kunt zetten om te leren vertrouwen op je intuïtie en je innerlijke leiding te volgen. Je kunt het vergelijken met leren lopen of fietsen, het gaat met vallen en opstaan. Je kunt jezelf hierin bekwamen door te oefenen en het niet erg te vinden als het niet meteen lukt… 

 

1. Leer je ingevingen en gedachten te observeren

We kunnen vaak niet helder zien als we er midden in zitten. Neem even de rust en tijd om jouw situatie van een afstandje te bekijken. Hierbij kan het helpend zijn om de hulp van iemand in te schakelen die je kan spiegelen. Zorg er dan voor dat het iemand is waarbij je je veilig voelt en die het beste met je voor heeft. Je hebt er weinig aan als iemand direct adviezen geeft of ‘oordeelt’. Het is belangrijk dat iemand de juiste vragen stelt, waarmee jij helderheid krijgt over waar het echt om draait. Om patronen te herkennen en hoofd- van bijzaken te onderscheiden.

2. Ga naar de kern

We maken het vaak te ingewikkeld. Dan is alles met elkaar verbonden en in die brei probeer je antwoorden te vinden… Dat gaat natuurlijk niet. Zorg dat je eerst de werkelijke vraag helder krijgt. Wat is er echt aan de hand? Wat zijn slechts afleidingstactieken van je ego? We kunnen bijvoorbeeld door de juiste begeleiding of door te gaan schrijven inzichten krijgen die ons helpen om bij de werkelijke vraag te komen en vervolgens daarop het antwoord te vragen.

3. Herken de verschillende stemmen

Je hebt dagelijks heel veel gedachtes, wel zo’n 60.000 elke dag. Heel veel van die gedachten zijn negatief. Als je gaat opletten wat voor gedachten je hebt, zul je erachter komen dat je vaak dezelfde gedachtes hebt. Houd maar eens een aantal dagen bij, bijvoorbeeld in een schriftje wat je meeneemt, welke gedachten dat zijn. We geloven vaak dat we geen controle hebben over onze gedachten. Dat is niet zo. Het begint met je bewust te worden van je dominante gedachtes, dus gedachtes die heel vaak door je hoofd gaan.

Een stap verder…
Als je hier echt mee aan de slag wilt, dan kun je jezelf aanleren om onderscheid te maken tussen de verschillende stemmen. Ik noem deze stemmen vaak ‘alter ego’s’. Je kunt bijvoorbeeld de verschillende stemmen een naam geven. Door ze een naam te geven, bijvoorbeeld een grappige naam, kun je erom lachen en neem je jezelf (ofwel de stemmen) niet meer zo serieus. Ik heb bijvoorbeeld een stem die ik mijn ‘slavendrijver’ noem. Deze praat niet heel vriendelijk tegen mij, maar door hem te herkennen kan ik zeggen: “Ik hoor je, maar ik luister niet. Je mag nu ophouden met schreeuwen.” Dit helpt enorm om te relativeren. Je neemt ze niet meer automatisch voor waar aan. Daardoor kun je ze beter onderscheiden van de stem van je intuïtie.

4. Leer de stem van je intuïtie (her)kennen

De stem van je intuïtie is een fluisterstem. Deze stem heeft waardevolle boodschappen voor je. Het praat zacht maar wel heel duidelijk. Het kan in verschillende vormen zijn. Soms zien we een beeld, soms horen we een stem of krijgen we een boodschap. Het werkt snel. Duidelijk. Zonder poespas. Vaak is het je eerste ingeving. Let maar eens op welke ingevingen je krijgt. Probeer bewust aandacht te hebben voor zo’n ingeving of hem op te schrijven.

Ik zeg vaak tegen mijn klanten: “Alle twijfels komen uit je hoofd.” Iedereen heeft ervaringen met het ‘helder weten’ (of helder zien, horen of voelen). Het stemmetje dat iets influistert (of een beeld, een boodschap, een ingeving, een gevoel etc). Als je niet oppast wordt dit stemmetje overruled door je ‘ego’. Die gaat ermee aan de haal. Die maakt het ingewikkeld, verzint redenen om je intuïtie niet te geloven, die zaait twijfel. Dan wordt de eerst zo heldere boodschap diffuus. Dan ‘weet’ je het zogenaamd niet meer. Er zijn heel veel manieren om je ego te omzeilen. Dit is zo belangrijk als we beter willen kunnen luisteren naar onze intuïtie en onze beslissingen willen baseren op zuivere boodschappen en inzichten.

5. Kom in verbinding met je ‘hogere wijsheid’

Er zijn verschillende bronnen van wijsheid. Zo heb je een ‘hogere wijsheid’ of zoals mensen zeggen een hoger zelf. Als je daarmee in verbinding komt, dan kom je in verbinding met het kwantumveld. Je tapt als het ware in op een bron van oneindige intelligentie. Dit is echt een beetje magisch. Je komt dan tot hele andere antwoorden en inzichten. Die kun je weer gebruiken om stappen te zetten op jouw pad en hiermee kun je je ware potentieel gaan ontdekken. Daarom is dit de mooiste, meest verrijkende weg om te gaan. Ik noem dit de weg van je ziel. Stel je voor wat er gebeurt als je elke dag de relatie met je ziel verdiept? Stel je voor wat er gebeurt als je weer ontdekt wat er werkelijk voor mogelijkheden zijn? Dat ontstijgt jouw rationele mind en wat je met je menselijk brein kunt bevatten.

6. Oude patronen loslaten

Vaak weten we direct wanneer onze intuïtie spreekt, maar gaan de stemmen in je hoofd er daarna mee aan de haal. Dat komt door bijvoorbeeld angsten. Dat vertroebelt onze waarneming, waardoor we niet meer precies weten wat onze intuïtie ons influisterde. Deze zijn diep geprogrammeerd in ons systeem, in ons onderbewuste. Als je wilt weten hoe dat precies werkt, dan nodig ik je uit om mijn gratis masterclass ‘Innerlijke kracht’ te volgen. Je gaat ontdekken hoe je in je kracht kunt komen, vanuit innerlijke leiding en wijsheid en jouw weg te bewandelen…

Gratis masterclass

Je kunt gratis mijn masterclass volgen over Innerlijke kracht. Hierin deel ik 7 vitale inzichten waarmee je in je kracht kunt komen en je hoogste potentieel kunt leven. Ben je erbij? Je kunt je hier aanmelden voor mijn gratis masterclass.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven