Blog 10 Wendy Expert: Je weet meer dan je denkt!

In deze blog beschrijft Wendy-expert Kiki van der Harst hoe je vanuit een stevig fundament de wereld in kan stappen. Het verlies van haar kindje, haar scheiding en borstkanker brachten Kiki steeds dichter bij zichzelf.  “Het heeft me lichter gemaakt in plaats van zwaarder”, zegt ze daar zelf over. Ze helpt vrouwen om te ontdekken wie ze daadwerkelijk zijn, door de lagen af te pellen en terug te komen bij hun essentie. Ze deelt in dit blog dat je zoveel meer weet dan je vaak denkt.

Ik ben ervan overtuigd dat alleen jij weet wat voor jou klopt. Alleen jij kent ‘jouw waarheid’. Maar hoe weet je wat waar is en wat niet? Hoe kun je zuivere keuzes maken? Ofwel, hoe blijf je dichtbij jezelf en volg je je innerlijke leiding? Je weet vaak zoveel meer dan je denkt!

Mirjam begint te huilen als ik haar vraag wat haar ‘stip op de horizon’ is, haar verlangen voor de toekomst. Het is onze eerste coachingssessie en we gaan meteen de diepte in. Het komt geregeld voor dat ik met klanten in gesprek ben en zie hoe ze worstelen om hun leven een andere wending te geven. Ze weten vooral wat ze niet meer willen, maar zijn nog zoekende naar waar ze wel naar verlangen. In plaats van de ‘quick fix’, ga ik naar de vraag achter de vraag. Wat is er echt aan de hand? Is het de baan? Of de relatie? Of het gebrek aan energie? Of is het eigenlijk wat anders? Achter het symptoom zit vaak een dieperliggende oorzaak. Ik help dan om weer terug bij de essentie te komen en de antwoorden bij jezelf te vinden.

Momenten van vertwijfeling

Je hebt vast wel eens de uitdrukking gehoord: “Je hebt alle antwoorden al in je”. Je weet het diep van binnen, maar vaak is het lastig om die antwoorden dan ook daadwerkelijk te vinden. Of lukt het nog niet altijd om ernaar te luisteren. Het is zo druk in je hoofd of je voelt je onrustig. Dan ontstaat er een soort van brei in je hoofd en kun je het niet meer helder zien. De verleiding is groot om de antwoorden buiten jezelf te gaan zoeken. Je zoekt op ‘all the wrong places’… Je belt die vriendin, je moeder of je gaat zoeken op google, je laat je afleiden door social media of wat dan ook. Uiteindelijk neem je maar een besluit, want je wilt van dit verschrikkelijke gevoel af. Deze onrust, onzekerheid of angst. Ik denk dat we dit allemaal wel eens hebben meegemaakt.

Maar het vervelende is dat deze beslissing geen rust geeft. Het maakt geen einde aan de onrust, de onzekerheid of de angst. Het maakt het misschien alleen maar erger. Je voelt een tijdelijke verlichting en daarna wordt je met de consequenties van je beslissing geconfronteerd. Het pakt niet uit zoals je wilt. Sterker nog, het pakt helemaal niet goed uit. Who’s to blame? Je voelt de onvrede, frustratie en hebt de neiging om ergens de schuld neer te leggen. Of je verzandt in het gevoel van machteloosheid of moedeloosheid. Shit, weer de verkeerde beslissing. Ik weet gewoon niet wat ik nu moet doen. Of je veroordeelt jezelf, omdat je een foute keuze hebt gemaakt.

Luister jij naar je intuïtie?

Vaak beseffen we ons dat we de keuze hebben gemaakt op basis van rationele argumenten, terwijl ons gevoel, onze ‘onderbuik’ iets anders aan gaf. Iedereen is intuïtief, alleen het verschilt in hoeverre we bewust luisteren naar onze intuïtie. We weten zoveel meer dan we vaak denken. Maar ben jij je bewust welke stem jij volgt?

Ik vind het vaak verhelderend om onderscheid te maken tussen ego en intuïtie. Je hebt altijd zelf de keuze welke innerlijke stem je volgt, alleen is het fijn als je je daar bewust van bent.

Je ego is je persoonlijkheid, dat zijn je conditioneringen en je angsten. Je ego wil je veilig houden, maar houdt je daarmee vaak gevangen in een (ongegronde) angst. Het zijn vaak automatische patronen. Het is aangeleerd gedrag, vanuit je opvoeding, je vorming en onze maatschappij. Vanuit negatieve ervaringen die je hebt opgedaan gedurende je leven. Het houdt je vaak tegen om stappen te zetten in de richting van je dromen. Want anders moet je uit je comfort zone komen of heb je het gevoel dat je geen controle hebt.

Je ziel is wie je echt bent. Ik zou dit jouw essentie, je ware ik willen noemen. Je ziel komt vanuit een heel ander bewustzijn. Vanuit een zuiver bewustzijn, een diep innerlijk weten. Jouw ziel is met jou versmolten, je bent één, maar vaak herinneren we ons dit niet meer. Gelukkig worden in deze tijd steeds meer mensen ‘wakker’ en herinneren we ons weer dat we een ziel hebben. Je ziel weet allang wat de bedoeling is en zal er alles aan doen om jou op het juiste pad te krijgen en houden. Je ziel fluistert je boodschappen in en dat noemen we onze intuïtie.

Oude patronen loslaten

Als we vastlopen, komt het vaak omdat we nog vanuit ‘oude’ patronen handelen. Het belangrijk om te weten wat je nu nog tegenhoudt. Welke patronen, belemmerende overtuigingen en blokkades houden je tegen om te gaan voor je dromen en verlangens. Deze patronen en blokkades zijn diep geprogrammeerd in ons systeem, in ons onderbewuste.

Als je wilt weten hoe dat precies werkt, dan nodig ik je uit om mijn gratis masterclass “Innerlijke kracht” te volgen. Je gaat ontdekken waar blokkades vandaan komen (heel verhelderend!), hoe je in je kracht kunt komen, je meer kunt vertrouwen op je innerlijke leiding en innerlijke wijsheid om jouw weg te bewandelen.

Gratis masterclass

Je kunt je aanmelden voor mijn gratis masterclass. Ik ga veel waardevolle inzichten delen, waarmee jij begrijpt wat je nu nog tegenhoudt om helemaal in je kracht te gaan staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven