Zit jij ook vaak in je hoofd? Laat je ‘hoofd’ voor je werken met deze 3 stappen

Bijna iedereen weet dit, maar niet iedereen werkt hier bewust mee… Als dit echt waar is:

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Waarom focussen mensen zich dan vooral op wat ze niet willen? Kijk maar eens naar het nieuws. Ik kijk liever niet, want inmiddels noem ik het de ‘slechtnieuwsshow’. Zeker nu, in tijden van ‘crisis’, gaat het nieuws over niets anders. Elke talkshow, elke nieuwsuitzending, alle gesprekken met mensen op straat, in de winkel, op het schoolplein… het gaat over crisis… Maar willen we dat dan, kun je je afvragen… Nee toch? We willen alles behalve crisis! Waarom focussen we ons er dan zo op?

Mijn advies is: Focus je op wat je WEL wilt in je leven. Focus je op je dromen en verlangens. Wat je daarbij kan helpen, is visualisatie. Ik vind visualisatie echt een fantastische tool! Je maakt een beeld van jouw dromen en verlangens in je hoofd en je gaat er helemaal ‘in’. Je hart begint sneller te kloppen, de serotonine giert door je lijf en je hoofd ontspant. Je hoeft niet meer te denken, maar alleen te voelen. Te voelen hoe het is als je droom realiteit is. Je doet gewoon net of het er al is. En dit is het geheim: als je doet of het er al is, dan is het er in feite ook al. Het is er in je ‘mind’. Misschien is het er nog niet in de fysieke wereld, maar vertrouw op het proces. 

Ik ben van nature een dromer. Visualisatie is daarom een soort van tweede natuur. Ik had lange tijd niet door hoe krachtig dit voorstellingsvermogen eigenlijk was. Ik was me er ook niet van bewust wat ik nou precies deed, maar ik wist dat als ik iets echt heel graag wilde en me daarop ging focussen, dat het ging lukken. En ik werd me er steeds bewuster van.

Praten met je onderbewuste…

Door middel van visualisatie ‘praat’ je met je onderbewuste. Dat maakt het zo super krachtig! Wist jij dat 95% van je realiteit uit je onderbewustzijn komt? Jouw onderbewuste maakt geen onderscheid tussen jouw dromen en jouw realiteit. Het voorstellingsvermogen van je brein is net zo echt als de realiteit. Jouw onderbewustzijn slaapt nooit. Het gaat dag en nacht door. Sterker nog, ons vrouwelijk onderbewustzijn is in staat om een kind te ontwikkelen. Hoe bijzonder is dat! 

“The mind is very powerful, and never loses its creative force. It never sleeps. Every instant it is creating. It is hard to recognize that thought and belief combine into a power surge that can literally move mountains.” A Course in Miracles

Visualisatie kan je op verschillende manieren doen. Doe het vooral op de manier die bij jou past, een manier die goed voelt. Als visualisatie nieuw voor je is, probeer dan eens de volgende 3 stappen: 

Stap 1 Waar verlang je naar?

Denk aan jouw verlangen. Schrijf je verlangen op een briefje. Hang het briefje ergens op waar je hem vaak zult zien. Bijvoorbeeld op de spiegel in de badkamer, zodat je hem elke ochtend en avond ziet en aan jouw verlangen wordt herinnerd.

Stap 2 Tune in op jouw verlangen. 

Neem een moment om met je ogen dicht aan je verlangen te denken, te voelen hoe het voelt als je verlangen werkelijkheid is geworden. Ga ernaar toe, voel het, beleef het en wordt het! Super krachtig. 

Stap 3 Voel het alsof je verlangen werkelijkheid is! 

Door het te voelen ga je uit je hoofd naar je hart.  Jouw hart geeft weer een signaal aan je hoofd. Het voelt goed!

Houd dat goede gevoel zolang mogelijk vast. In het begin zal het wat onwennig kunnen voelen. Dat geeft niets. Herhaal deze stappen zo vaak als je maar wilt. Als je volhoudt, zul je zien dat er kleine ‘toevalligheden’ op je pad komen. Open je armen om deze kleine wondertjes in je leven te verwelkomen. 

Kiki van der Harst
Coach – Spreker – Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven