Verlangen en bestemming

Ik kwam op maandagochtend op kantoor, moe en voldaan na het afronden van mijn opleiding hypnotherapie. Mijn collega en inmiddels ook vriend Tijn, maakte een heerlijke kop cappuccino voor me. We raakten in gesprek over ons vak, wat ons drijft in ons werk en over al het moois wat we kunnen betekenen. Hij las me meerdere stukken voor uit het boek “Vonken van verlangen”. Toen kwam hij bij het hoofdstuk over ‘verlangen en bestemming’. Dit resoneerde zo diep dat ik dit graag wil delen. 

Lees het rustig een keer door, zeg het hardop, laat het bezinken en lees het vervolgens nog een keer. Laat de betekenis maar rustig tot je doordringen…

 

Wie bij de bron wil komen, moet de stroom nemen.

 

Verlangen en bestemming

“Door te verbinding met ons lot ervaren we onze bestemming én verlangen we ernaar. Als we verbonden zijn met onze persoonlijke bestemming of levensopdracht, ervaren we een diepe rust. Dan zijn we met onszelf in overeenstemming en weten we diep van binnen dat het zo goed is. Dit gevoel van verbonden met ons centrum; het geeft innerlijke vrede.

De keus tussen instemmen met het lot of het weigeren, is een persoonlijke zaak. Ieder bepaalt voor zich of hij ja of nee zegt tegen datgene wat hem in zijn leven tegemoet komt. Maar als we onze levensopdracht verstoten, breekt er iets in onze ziel. Hellinger zegt: “Wer im Einklang ist, kämpft nicht.” Wie met zichzelf in overeenstemming is, strijdt niet. Dit gaat niet alleen over het in overeenstemming zijn met heel grote dingen, maar vooral met de invulling van ons leven.

In de eenheid voelen we ons verbonden met het grotere geheel waarbinnen ieder zijn bestemming heeft. Het betekent vertrouwen op geschenken als liefde, waarnemen, kennis, geluk, moed, kracht en succes. We ervaren zijnsgevoelens en laten het geluk toe. 

We hebben allemaal een groot verlangen naar het voelen van eenheid. In eenheid is er overgave aan dat wat groter is dan wij. Eenheid is verbonden met de beleving van stilte en een grote innerlijke ruimte: de ‘grond’ of het wezenlijke.”

 

(pauze)

 

Ik heb een paar alinea’s letterlijk overgenomen uit het boek Vonken van verlangen, van Wibe Veenbaas & Joke Goudswaard. Het is mijn selectie. Dit is wat direct bij mij resoneerde, omdat het gerelateerd aan mijn eigen bestemming (of zielsmissie zoals ik het noem): 

Ik help vrouwen om hun zielsmissie te ontdekken, waardoor ze weer kunnen verbinden met hun levensenergie , zodat alles weer kan stromen en ze het leven kunnen leiden waar ze van dromen en ze van betekenis kunnen zijn. 

Dit gevoel van innerlijke vrede, dat je weet dat jij op jouw pad bent op weg naar je bestemming. Ohhhh zo heerlijk is dat! Dit is voor alle vrouwen die voelen dat ze hier iets te doen hebben, van betekenis willen zijn en echt iets willen bijdragen. Die prachtige vrouwen, die wil ik in hun kracht zetten!  

Hele fijne feestdagen toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven