Podcast #17 Van futloos naar vol levensenergie

De laatste tijd zie ik veel mensen worstelen met hun energieniveau. Ze zijn moe, hebben weinig energie en worden daar niet vrolijk van. Het leven gaat een stuk minder makkelijk dan ze zouden willen. Ze moeten heel hard werken. Ze hebben last van alle prikkels en lopen continu ‘leeg’. Ze voelen dat het anders kan en hebben een sterk verlangen naar innerlijke rust en het gevoel van flow.

Ik liep hier zelf ook keihard tegen aan. Ik voelde me moe, zat niet lekker in mijn vel en had last van alle prikkels waardoor ik me vaak leeg voelde. Op een gegeven moment was ik dat zo zat dat ik een besluit nam: Ik maakte van mijn energieniveau mijn hoogste prioriteit en ging weer goed voor mezelf zorgen. Ik ging me afvragen:

“Waarom vind ik het zo moeilijk om mezelf op nummer 1 te zetten?”

Ik ging steeds meer beseffen dat ik pas wat voor anderen kon betekenen als ik eerst goed voor mezelf kon zorgen. Mijn zoektocht begon bij de basis: goed slapen, voldoende ontspannen, gezond eten en dingen doen waar ik energie van kreeg. Ik maakte hele bewuste keuzes. Ik bedacht een structuur die me houvast bood. Maar het mooiste was dat die structuur me inzichten gaf. Ik kon patronen ontdekken. Zo kwam ik erachter hoe weinig ik eigenlijk sliep, hoe vaak mijn slaap onderbroken werd en hoe weinig tijd ik overdag echt voor mezelf had. Toen ben ik gaan bijhouden waar mijn energie weglekte. Vaak ongemerkt raakte ik veel energie kwijt, door bijvoorbeeld continu ‘aan’ te staan en altijd klaar te staan voor andere mensen.

Dan pas kom je erachter dat al die externe prikkels enorm kunnen binnenkomen. Ik heb me altijd hevig verzet tegen de gedachte dat ik hoog sensitief ben, maar de laatste tijd kon ik er niet langer om heen. Ik zag heel veel mensen om me heen er ook mee worstelen: kindjes thuis, werk en thuisonderwijs combineren, waarbij de andere kinderen en/of je partner ook nog thuis aanwezig zijn, geen plek om zelf even te ontladen of op te laden, werken aan de keukentafel terwijl er heel veel geluiden om je heen zijn etc etc. Allemaal potentiële energielekken. We zijn flink uitgedaagd de afgelopen maanden. Dan heb ik het nog niet eens over wat het allemaal emotioneel met je doet…

Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op z’n plek: voor geluk, gezondheid en flow moet je in verbinding staan met je levensenergie. Dit is onze innerlijke krachtbron, maar dan vanuit zachte kracht. En door je met je levensenergie te verbinden gaat alles weer stromen in je leven.

“Voor geluk, gezondheid en flow moet je in verbinding staan met je levensenergie.”

Het leek allemaal opeens zo logisch! Het gaat erom dat je erachter komt waar jouw energie van gaat stromen, waar jij helemaal van ‘aan’ gaat. Vervolgens gaat het erom dat alles wat jouw energie blokkeert wordt ontworteld, geheeld en opnieuw geprogrammeerd. Het uitgebreide verhaal over het ontstaan van mijn nieuwe programma deel ik in mijn podcast aflevering, deze kun je hier beluisteren.

Uit alle inzichten van de afgelopen periode heb ik een nieuw online programma ontwikkeld: Van futloos naar vol levensenergie!

Het is een programma van 8 dagen gevuld met positieve energie, meditaties, visualisaties, een dagelijkse structuur en concrete opdrachten waarmee jij direct meer energie zult ervaren en in een hogere trilling komt. Het mooiste is dat het je nauwelijks tijd kost en het geeft je tools die je blijvend kunt inzetten. Interesse? Ik bied het nu éénmalig aan als pilot voor een gereduceerd tarief. Je kunt je hier aanmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven