Mijn beste jaar ooit…

We kennen het allemaal wel: het is januari en het begin van een gloednieuw, kraakvers jaar. We hebben lekker kunnen uitrusten en reflecteren tijdens de feestdagen. We kunnen niet wachten om aan een nieuw jaar te beginnen en zitten boordevol inspiratie en plannen om van dit jaar het beste jaar ooit te maken. We voelen een intens verlangen om onze dromen waar te maken en om onze missie te volgen. Maar…

…wat als je overweldigd wordt door pijn of verdriet en het realiseren van je dromen verder weg lijkt te zijn dan ooit? Of wat als je wordt verrast door een onverwachte gebeurtenis?

Als alles goed gaat is het niet moeilijk om positief te zijn. Als je een dak boven je hoofd hebt, gezond bent, genoeg geld hebt om lekker te leven en fijne relaties dan kan iedereen optimistisch denken. Maar als het leven niet gaat zoals je verwacht, je geconfronteerd wordt met enorme tegenslag of een ingrijpend verlies dan wordt het uitdagend om positief te blijven, vertrouwen te hebben in de toekomst en niet weg te zakken in het verdriet, de pijn of de angst. Iedereen wordt op een moment geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis. Het kan je maken of breken.

Mijn beste jaar ooit

Vorig jaar januari was ik helemaal klaar om van 2018 het beste jaar ooit te maken. Ik had een heel “Profit with Purpose”-plan gemaakt voor mijn bedrijf, alle voorbereidingen getroffen en liep over van inspiratie en enthousiasme. In 2017 had ik immers alle oude wonden geheeld, belemmeringen overtuigingen uit de weg geruimd en obstakels overwonnen. Ik had daarnaast een methode ontwikkeld, een geweldig netwerk opgebouwd en aan mijn ondernemerskills gewerkt. Niets stond een fantastisch 2018 in de weg. Het jaar liep compleet anders dan alles wat ik had bedacht. Vanochtend moest ik daar opeens aan denken, omdat ik vandaag – ongeveer een jaar later – weer wil beginnen aan mijn beste jaar ooit. Ik heb mijn doelstellingen beschreven en een plan uitgewerkt. Ik ben klaar om te beginnen en voelde opeens de spanning…

Mijn leven nam een compleet andere afslag

Wat ik maar wil zeggen is dat je nooit weet wat de toekomst brengt. Ik heb dat nu meerdere keren ervaren, juist op momenten dat ik dacht dat ik alles onder controle had en het leven me tegemoet lachte, nam het leven een compleet andere afslag. Dat zijn de meest ingrijpende momenten in mijn leven geweest, maar juist omdat deze zo ingrijpend waren heb ik er heel veel van geleerd, ben ik erdoor gegroeid en heeft het me dichter bij mezelf gebracht dan ooit. Dat kan als je beseft dat je altijd een keuze hebt hoe je ermee omgaat.

“Je hebt niet altijd een keuze in wat je overkomt, maar je hebt wel een keuze hoe je ermee omgaat.” 

Voor mij is het cruciaal om zelf de regie te hebben over mijn leven, om zelf te bepalen hoe ik reageer en hoe ik me voel in een moeilijke situatie. Op 18 april 2018 kreeg ik te horen dat ik een kwaadaardige tumor in mijn borst had. Dat was heel heftig, ik beschouwde mezelf als heel gezond. Ik had een paar maanden daarvoor nog een marathon gelopen en ben altijd bewust met mijn gezondheid bezig. En nu was ik opeens kankerpatiënt. Een hele serieuze ziekte en ik dat terwijl ik me helemaal niet ziek voelde. Terwijl een lichte paniek zich meester van me maakte bedacht ik dat ik zelf een keuze hadhoe ik ermee om ging. Ik riep mezelf tot de orde en nam een krachtig besluit: Ik besloot dat ik alles zou doen om volledig te genezen. Sterker nog, ik besloot dat ik ging genezen.

Dat besluit voelde zo goed. Het voelde als kiezen om te leven. Ik voelde een enorme levenskracht. Ik wist dat dit me ging helpen in het traject wat nog ging komen. Ik was me er heel erg van bewust dat ik niet wist wat me te wachten stond en ook niet hoe ingrijpend dat zou zijn. Daarom bedacht ik dat ik mezelf moest versterken om de uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Gelukkig had ik een methode ontwikkeld met allemaal strategieën die ik meteen kon gaan toepassen. Was dit een test? Ik beschouwde mezelf als geluksvogel. Ik had geluk dat ik al een tijdje bezig was op het pad van “zelf ontdekking”. Deze inzichten en strategieën hebben mij zoveel liefde, positiviteit, vertrouwen en kracht gegeven dat ik zeker weet dat dit hetverschil heeft gemaakt. Natuurlijk waren er ook momenten dat ik angstig was of me onzeker voelde, maar zodra ik me weer kon verbinden met dit besluit werd ik rustig.

“Ik realiseerde me dat elke impactvolle verandering start met een krachtig besluit.”  

Vervolgens kwam het neer op het toepassen van een aantal strategieën. Ik heb strategieën die mij hielpen om hier sterker uit te komen. Ze hebben voor mij een gigantisch verschil gemaakt. Ze werken! De komende weken zal ik elke week een strategie delen. Minimaal 7, maar misschien ook wel meer als ik eenmaal de smaak te pakken heb.

Je krijgt op een moment in je leven te maken met tegenslag. Of het een verlies van een dierbare is, een intense relatiebreuk of een ernstige ziekte is, weet dan dat hoe jij ermee omgaat het verschil gaat maken. Als ik je daarbij kan helpen, laat het me weten. Al is het maar met een paar praktische tips waar je direct wat aan hebt. Bel me kosteloos en vrijblijvend. Het wordt sowieso waardevol gesprek en de kans is dat het zelfs leuk wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven