Leefregels om je volle potentieel te leven

Ik moedig mensen altijd aan om hun eigen pad te volgen, keuzes te maken met hun hart en geen consessies te doen aan hun grootste dromen. Maar ik weet ook, zeker ook uit eigen ervaring, hoe moeilijk dat is. We zijn al zolang gewend om ons aan te passen, om te voldoen aan wat de maatschappij en onze omgeving van ons verwachten en om te voldoen aan de ‘standaard’. Totdat je erachter komt dat het gewoon niet langer meer werkt voor jou. Ik zie dat steeds meer mensen nu in die transformatie zitten. Ze willen weer zichzelf zijn. Ze willen innerlijke rust ervaren. Ze willen een leven dat helemaal bij ze past. En bovenal, ze willen wat bijdragen aan de wereld.

Het is belangrijk om je te beseffen dat niemand anders voor jou kan bepalen wat goed voor je is. Alleen jij weet waar jij gelukkig van wordt, waar je van droomt en naar verlangt. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat het super belangrijk is om daarnaar te luisteren en te handelen om gezond te blijven. We weten inmiddels dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, dus dat je emoties effect hebben op je gezondheid (en andersom). Ik durf nog wel een stapje verder te gaan. Namelijk, we kunnen alleen gezond blijven als we het leven leiden dat voor ons bedoeld is. 

Wat daarbij kan helpen is dat je voor jezelf een aantal leefregels bepaald. Dat zijn regels die voor jou altijd gelden en die je kun gebruiken voor de keuzes die je in je leven maakt. Ik heb zelf een lijstje gemaakt van 20 leefregels. Bovenaan het lijstje staat: “Ik ben trouw aan mezelf.” Die heb ik bewust bovenaan gezet, omdat ik nog al eens in mijn leven keuzes heb gemaakt die ik niet zuiver voor mezelf maakte. Ik deed dat heel vaak om anderen te pleasen, om te voldoen aan verwachtingen of om gewaardeerd te worden. Mijn ouders vertelden vaak de anekdote dat toen ik voor het eerst een test moest doen op school de testuitslag ongeldig is verklaard. Ze konden aan mijn antwoorden zien dat ik niet zei wat ik dacht, maar dat ik zei wat ik dacht dat zij van mij verwachten… Inmiddels is er veel veranderd, maar hiermee wil ik even aangeven welke lange weg ik heb afgelegd. Misschien herken je dit wel? 

Ter inspiratie deel ik mijn lijstje met 20 leefregels: 

 1. ik ben trouw aan mezelf. Ik ben altijd trouw aan mezelf, maak mijn eigen keuzes en volg mijn gevoel.
 2. ik volg mijn intuïtie. Ik ben altijd verbonden met deze bron van innerlijke en goddelijke wijsheid.
 3. ik maak keuzes die goed voelen. Ook als dat betekent dat ik moedige keuzes moet maken.
 4. ik zorg goed voor mijn lichaam. Mijn lichaam is mijn tempel. Mijn lichaam stelt me in staat om in dit leven ervaringen op te doen die me helpen om mijn zielsbestemming te bereiken.
 5. ik eet biologisch en zoveel mogelijk gezonde voeding. Ik ondersteun mijn fysieke lichaam zo goed mogelijk, zodat ik een gezond en fijn leven kan leiden.
 6. ik slaap voldoende en beweeg goed. Slapen en bewegen stelt me in staat om alles uit het leven te halen.
 7. ik volg mijn zielspad. Ik ben trouw aan mijn zielsbestemming. Ik weet dat mijn ziel bewust heeft gekozen voor dit leven en de ervaringen die ik krijg.
 8. ik neem verantwoordelijkheid voor alles in mijn leven. Ik neem regie over mijn eigen leven. Ik ben geen slachtoffer. Ik ben een krachtige creator.
 9. ik stel mezelf elke dag de vraag: als vandaag mijn laatste dag zou zijn, zou ik dan willen doen wat ik vandaag ga doen? Dit helpt me om focus te houden op wat ik belangrijk vind in mijn leven.
 10. bij alles wat ik doe stel ik mezelf de vragen: geeft het me energie of neemt het energie? Word ik er blij van?
 11. ik herinner mezelf er elke dag aan dat ik een Goddelijke creatie ben en in directe verbinding sta met de Bron. Ik word geleid door mijn gidsen, engelen en lichtwezens. Er wordt voor me gezorgd. Ik ben niet alleen.
 12. ik accepteer dat ik ervaringen op mijn pad krijg. Ik weet dat ik altijd een keuze heb hoe ik deze ervaringen beleef: is het een positieve of negatieve ervaring? De keuze is aan mij. Ik geloof dat elke ervaring een boodschap of betekenis heeft.
 13. ik volg mijn dromen en verlangens. Mijn dromen en verlangens geven richting aan mijn leven. Ze zijn mijn kompas en zorgen ervoor dat mijn levensenergie kan stromen.
 14. ik doe geen consessies aan mijn leven. Ik leef volgens mijn eigen regels en mijn waarheid.
 15. ik geef prioriteit aan mijn spirituele groei en ontwikkeling. Alles wat we na dit leven meenemen is ons bewustzijn. Daarom is het verruimen van mijn bewustzijn mijn grootste prioriteit.
 16. ik zie mezelf als een krachtige en magische creator. Alles wat ik me kan inbeelden, kan ik verwezenlijken.
 17. ik kijk met liefde en zonder oordeel naar mezelf en anderen. Ik behandel mensen zoals ik zelf graag behandeld wil worden.
 18. ik verspreid mijn licht en wijsheid. Dit is mijn bijdrage aan het creëeren van een mooiere wereld.
 19. ik open mijn hart steeds verder. Ik raak mensen recht in hun hart. Door mijn hart te openen kan ik anderen inspireren om ook vanuit hun hart te leven en de energie van liefde te verspreiden. Dit draagt bij aan de wereldwijde ascentie naar een nieuwe dimensie.
 20. ik zie het leven als een leerschool. Het is een groot spel waarbinnen we ervaringen kunnen opdoen. Door onze ervaringen kunnen we waardevolle lessen leren, dit geeft ons inzichten op diepere niveaus waarmee we een nieuw niveau van bewustzijn kunnen belichamen.

Ik zou er nog één aan toe kunnen voegen en dat is: ik leef met respect voor alle mensen, dieren, mijn leefomgeving en de natuur op aarde. Die is zo vanzelfsprekend voor me dat ik hem er niet eens aan toe had gevoegd, maar voor mij is deze heel belangrijk. 

 

Ik heb deze blog ook als podcast opgenomen. Beluister podcast #25 hier.

2 gedachten over “Leefregels om je volle potentieel te leven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven