Blog 3 als Wendy-expert: Gebruik je onderbewuste om te helen

Mijn tweede blog als Wendy-expert staat klaar! Ga naar het artikel op Wendyonline of lees hier verder:

Wendy-expert Kiki van der Harst schrijft elke 3 weken op wendyonline.nl over gezondheid en geluk van binnenuit. Het verlies van haar kindje, haar scheiding en borstkanker brachten Kiki steeds dichter bij zichzelf.  “Het heeft me lichter gemaakt in plaats van zwaarder”, zegt ze daar zelf over. Ze is gefascineerd door ons zelfhelend vermogen, want zoals ze zegt ‘elke vorm van ziekte is een uitnodiging om naar binnen te gaan en liefdevol te genezen’. In deze blog lees je waarom het zo belangrijk is dat je gelooft dat je kan genezen. 

Als we ziek worden dan beseffen we ons dat onze gezondheid niet langer vanzelfsprekend is. Stel je voor dat je arts heeft gezegd dat je ongeneeslijk ziek bent, dan kan dat zomaar zijn dat jij dat bent gaan geloven. “Accepteer de diagnose, maar niet de prognose.”, zegt Deepak Chopra. Hij zegt hier in feite mee dat een arts niet kan voorspellen hoe jouw genezingsproces verloopt. Ze kunnen hooguit een diagnose stellen en terugvallen op de statistieken die uit de praktijk en wetenschappelijk onderzoek komen. Maar jij bent geen statistiek. 

Als jij gelooft dat jij kunt genezen sta je 1-0 voor (of misschien wel 1000-0 voor!). Het is dus heel belangrijk dat je diep van binnen gelooft dat je kunt genezen. Daarom is het zo belangrijk om te werken aan onze geloofsovertuiging op een diep niveau, zodat we ons onderbewuste laten geloven dat we kunnen genezen. Ook als het heel onwaarschijnlijk is dat je zal genezen, is er meer mogelijk dan je vaak denkt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. 

 

Wat jij gelooft is waar!

Het is heel belangrijk om je te beseffen dat je niet manifesteert wat je wilt, maar wat je gelooft. Dat geldt in het algemeen, maar ook voor je gezondheid. Geloof bepaalt je focus, je gedachten en je gevoelens. Als jij gelooft dat je kunt genezen en je voelt dat diep van binnen, dan zul je daar steeds op gefocust zijn. Dat geeft je een positief gevoel en dat dringt  vervolgens door tot ons ‘onderbewuste’. Er ontstaat een fysiologische reactie in ‘onze chemische fabriek’. Ons autonome zenuwstelsel reageert hierop en start een genezingsrespons. 

Een positieve programmering is dus super krachtig. Het werkt precies hetzelfde met een negatieve programmering, maar dan heeft het een negatief effect. Waarom is dit zo belangrijk? Wat jij gelooft is waar. Of je nou gelooft dat je het niet kan of dat je gelooft dat jij het wel kunt, in beide gevallen heb je gelijk.  

 

Energy in motion

Einstein en Newton toonden al aan dat alles uit energie bestaat. Wij denken dat ons lichaam een vaste vorm heeft, maar als je gaat inzoomen dan zie je uiteindelijk dat we allemaal uit energie bestaan. Blokkades, belemmerende overtuigingen en trauma’s zijn een vorm van gestolde energie. Het zijn vastgezette emoties. Vastgezette emoties vormen een blokkade in energie. Dit wordt vastgelegd op celniveau.

Heel veel van deze blokkades komen door onverwerkte of weggedrukte gevoelens. Van het Engelse woord emotion wordt wel eens gezegd dat  ‘energy in motion’ (e-motion) betekent, want onze gevoelens zijn energie en energie moet stromen. Inmiddels is het steeds meer bekend dat genezing niet alleen op fysiek vlak plaatsvindt, maar dat je overtuigingen en je emoties daar ook een cruciale rol in spelen.

 

Blokkade ontwortelen zodat de energie kan stromen

De energie die door ons lichaam stroomt is onze levensenergie. Dat is letterlijk onze verbinding met het leven. Het gaat erom dat deze levensenergie kan stromen. We kunnen blokkades ontwortelen en trauma’s helen, zodat de vastgezette energie weer kan gaan stromen. Maar hoe werkt dat precies? Hoe ontstaat een blokkade en hoe los je die op?  

Wil je hier meer van weten? Op 30 juli om 10.00 uur geef ik een gratis masterclass “Van futloos naar vol levensenergie”, waarin ik het veel uitgebreider toelicht. Ik deel heel veel waarde en maak het concreet aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook zal ik een praktisch stappenplan delen, waarmee je direct aan de slag kunt. 

Ben je erbij? Schrijf je hier in voor de masterclass op vrijdag 30 juli om 10.00 uur. Ik kijk ernaar uit om je te mogen inspireren.

 

Meer over Kiki

Transformatiecoach en ervaringsdeskundige Kiki van der Harst heeft na het verlies van haar eerste kindje, haar scheiding en het genezen van borstkanker, haar missie gevonden. Ze begeleidt vrouwen door een persoonlijke transformatie, die ze helpt om weer echt te kunnen verbinden met zichzelf en hun levensenergie. Kiki wil mensen inspireren om liefdevol te genezen en gezondheid & geluk van binnenuit te ervaren. En vooral om op een andere manier betekenis te geven aan ingrijpende gebeurtenissen. Ze zegt: ‘Je hebt niet altijd in de hand wat er op je pad komt, maar je kunt wel bepalen hoe je ermee omgaat.’ Vanaf nu zal Kiki hier ook regelmatig als expert over schrijven voor wendyonline.nl en kijk ook op de site van Kiki.  

Lees ook dit artikel van Kiki:

https://www.wendyonline.nl/deze-tien-factoren-zijn-volgens-de-holistische-benadering-cruciaal-in-een-genezingsproces/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven