Podcast #8 Do what makes your soul happy

Kan je alles manifesteren wat jij wilt? Dat is een belangrijke vraag. Het antwoord is ja, zolang dat ook echt de bedoeling is. En hoe weet je dan dat het de bedoeling is? Het belangrijkste is dat we doen waar we diep van binnen gelukkig van worden. Het is een gevoel van innerlijke rust, vrede, plezier en innerlijk geluk. Volg de fluisteringen van je ziel. Volg je dromen en verlangens. Ze komen niet voor niets op je pad. Luister mijn podcast over dit onderwerp of lees de blog hieronder. 

 

Ego of ziel?

Het is interessant om te onderzoeken of de wens vanuit je ego of vanuit liefde komt. Het ego kan heel erg overheersend zijn, het schreeuwt, creëert angst en drama. Als je durft te luisteren naar de fluisteringen van je ziel, dan wordt je naar de juiste weg geleid. 

Je hebt elke keer een keuze. Kies je voor je ego of kies je voor je ziel? Je zult merken dat als je kiest voor moeiteloosheid, voor flow en dat alles op een natuurlijke manier zich ontvouwt, dan ben je op het goede pad. Ervaar je veel weerstand, moet je hard werken of worstelen, dan weet je dat je niet op je zielenpad zit. We worden uitgenodigd om andere keuzes te maken. Maar vaak doen we dat niet, omdat we niet onze eigen keuzes maken, niet goed luisteren naar de signalen en omdat we ons afgesneden hebben van ons gevoel. Het leven deelt tikken uit om ons weer terug te krijgen op ons pad. Als we maar lang genoeg doorgaan in de weerstand dan komt er vanzelf de ‘wake up call’.  

 

Jouw essentie is liefde en bewustzijn

Het gaat erom dat we durven onderzoeken wat we diep van binnen willen. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. We willen helemaal onszelf zijn en vanuit onze authentieke kracht leven en al onze dromen manifesteren. Maar juist onze groei is zo belangrijk. 

Onze ziel wil groeien en is hier op aarde gekomen om een menselijke ervaring op te doen in een fysiek lichaam. We zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben allemaal toegang tot dezelfde bron. We hebben bepaalde lessen te leren in dit leven, die kun je niet kiezen. Je kunt wel kiezen op welke manier je de lessen leert. Als we bijvoorbeeld ziek worden dan heeft dit een betekenis. In mijn ogen kun je genezen als je weer helemaal in verbinding bent met jouw essentie. Dat je keuzes maakt die echt bij je passen en dat je jouw zielenpad loopt. Dat weet je dat alles goed is, dat het gaat om de reis en niet om de bestemming. 

Over manifestatie en de wet van de aantrekkingskracht is al veel gezegd en geschreven. Ik denk dat je alles kunt manifesteren als het ten doel staat van je zielenpad. Als we vanuit ego iets willen, bijvoorbeeld een groot huis of snelle auto om meer status te krijgen, of om onszelf te bewijzen, dan werkt het niet. Misschien manifesteren we het wel, maar raken we het ook makkelijk weer kwijt. Het gaat er juist om dat we niet vanuit ego iets willen, maar dat er een pure intentie achter zit. Deze is veel krachtiger, omdat die vaak te maken heeft met een zielsverlangen. 

Kijk met compassie, houd je hart open en probeer niet te oordelen in termen van ‘goed’ of ‘fout’. Door niet te oordelen geef je de gebeurtenis of situatie niet meteen een negatief label. Daardoor kun je met een open mind kijken, even uitzoomen en compassie voelen voor alles wat je voelt diep van binnen.

 

Jouw intuïtie wijst je de weg

Ik heb diverse wake up calls gehad. Ik volg nu meer dan ooit mijn gevoel en luister naar mijn intuïtie. Ik geloof dat het universum het goed met ons voor heeft en dat we alles waar we van dromen kunnen manifesteren. Dat is ook mijn motto en ik citeer Albert Einstein, omdat hij dat heel treffend verwoordde: 

“There are only two ways to live your life: you can live your life as though nothing is a miracle, or you can live your life as though everything is a miracle.” Albert Einstein

Ik wens jou veel wonderen toe in je leven. Do what makes you soul happy! en ze komen gegarandeerd.

Liefs, Kiki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven