De fases van diepgaande transformatie

De wereld is in transformatie. We maken een diepe transitie naar een nieuw bewustzijnsniveau en we verschuiven van het informatie- naar het transformatietijdperk. In mijn werk mag ik wonderlijke en bijzondere transformaties begeleiden. Dat heb ik het over persoonlijke transformaties, die je van een hoofds- naar een hartsbewustzijn brengen. Er ontstaat veel meer ruimte voor onze vrouwelijke energie, voor het volgen van onze intuïtie en voor het innerlijk werk. Waar eerst de focus altijd naar buiten gericht was leren we nu van binnen naar buiten te leven. Luister naar mijn podcast of lees verder hieronder.

Bij een transformatie gaat er iets dood, je wordt uitgenodigd om je ‘oude’ ik los te laten, waardoor er ruimte ontstaat voor het nieuwe. Ik heb het ook vaak over iets van het donker naar het licht brengen. Door er letterlijk een nieuw licht op te schijnen.

Het start allemaal met bewustzijn. In deze podcast neem ik je mee in de fases van transformatie. Hoe het proces in grote lijnen verloopt en welke kenmerken de verschillende fases hebben. Het geeft misschien herkenning of houvast, want voor een diepgaande transformatie is moed nodig.

Waar verandering hoekig en vaak onverwachts is, gaat transformatie veel geleidelijker en zachter. Het is een proces van binnenuit. Het is de reis naar een verruimd bewustzijn.

 

De verschillende fases in het transformatieproces

Fase 0 De transformatie dient zich aan

Er is een roep van binnenuit of een externe factor. Je wordt stilgezet. Dit is de wake up call.

Of je ervaart veel weerstand of tegenslagen in je leven, waardoor je in gaat zien dat de huidige manier niet meer werkt. Er is moed voor nodig en commitment.

 

Fase 1 Naar binnen, het innerlijk werk

Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren. Je gaat van je hoofd naar je hart. Het gaat in deze fase om voelen. Maar je bent nog naar buiten gericht. Blokkades zitten op onbewust niveau.

Dit is een lastige fase, omdat je nog in oude patronen zit. Je zoekt de antwoorden nog buiten jezelf, er is veel onrust en gekwetter in je hoofd.

Maar jij weet het zeker: jij gaat deze uitdaging aan. Jij gaat op ontdekkingsreis.

 

Fase 2 Diep verlangen, een nieuw perspectief

Je verlangt ernaar om vanuit je gevoel te leven, om je dromen achterna te gaan. Je gaat in deze fase op zoek naar zingeving. Je ziel wil echt gezien worden.

We leggen in deze fase een nieuw fundament. Je ervaart af en toe éénwording van lichaam en geest en je gaat meer innerlijke rust ervaren. Maar er is ook nog een gevecht tussen hoofd en hart. Blokkades en trauma’s kunnen heel erg uitvergroot worden. Er komen oude kindstukken naar boven.

Je wil je meer dan ooit verbinden met jouw ware aard, jouw essentie en jouw levensenergie. Je verlangt naar flow en leven vanuit moeiteloosheid.

 

Fase 3 Je bent bereid om het oude los te laten

Dit is een fase van doorzetten, maar niet meer op basis van wilskracht. Je bent gecommitteerd om nieuwe patronen aan te leren.

Dit is een fase van groei. Je gaat kritisch kijken naar wat er nog bij je past. Je hoeft je niet meer te identificeren met je oude verhaal. Jouw ‘oude jas’ past niet meer.

In deze fase ga je groeien in bewustzijn, oude wonden helen en jouw draken en monsters recht aankijken. Je leert onderscheid te maken tussen de stemmen van jouw ego en jouw intuïtie. Je gaat je steeds meer verbinden met jouw vrouwelijke energie. Je leert de zachte kracht van jouw levensenergie kennen en gebruiken. Je bent nog kwetsbaar, want je zit nog in de transformatie.

 

Er is licht aan het eind van de tunnel

Je bent het oude aan het loslaten en je leert nieuwe patronen. Je voelt dat je jezelf kunt overstijgen. Je voelt je steeds meer jezelf… het is een feest van herkenning en opluchting! Er valt een last van je schouders.

Want… als jij doet waarvoor jij gekomen bent, dan gaat het moeiteloos, vanuit flow en vanuit zachte kracht. Je ervaart synchroniciteit, eerst lijkt het nog toeval…

Je gaat steeds meer ervaren dat zo binnen, zo buiten! Je komt tot bloei en de resultaten van jouw innerlijk werk worden zichtbaar, merkbaar en voelbaar aan de buitenkant (in de fysieke wereld).

 

Jouw spirituele tools geven je dagelijkse structuur en houvast

Je ervaart steeds meer innerlijke rust en vertrouwen. Je bepaalt steeds meer wat je binnen laat en wat niet. Je gaat jezelf steeds beter begrijpen en kunt met compassie naar jezelf kijken zonder te (ver)oordelen. Je gaat ook merken dat je steeds minder goed tegen ‘oude’ energieën kan. Je gaat naar binnen, omdat je weet dat je daar de antwoorden kunt vinden.

Vanuit deze fase transformeer je telkens verder. Het wordt steeds makkelijker, zachter en geleidelijker. Je weet steeds beter wat bij jou past, wat je energie kost en geeft en waar jij helemaal van ‘aan’ gaat.

Jij durft nu te vertrouwen

Je kunt meer zijn

Je weet dat jij je altijd kunt verbinden met de bron van levensenergie, jouw innerlijke kracht

 

Is er een ingrijpende gebeurtenis nodig om ‘wakker’ te worden?

Ja & nee.

Ik was altijd al op zoek naar mijn zielsmissie, maar het verlies van Luc maakte mijn zoektocht veel urgenter. Ik had het gevoel dat ik geen keuze had. Ik moest wel. Ik ging op zoek naar mezelf en mijn zielsmissie. Toen ik borstkanker kreeg kwam ik in een heel ander transformatieproces terecht. Ik werd lichaamsbewust, ging inzien wat ervoor zorgt dat we ziek worden en dat het in essentie allemaal om energie draait. Ik leerde over de connectie tussen lichaam en geest en het zelfhelend vermogen.

Ook positieve veranderingen in je leven kunnen leiden tot een transformatie. Zo was de komst van een nieuwe liefde, een samengesteld gezin en de komst van mijn dochter heel positief, maar ook ingrijpend. Het heeft me veel geleerd over mijn hooggevoeligheid, grenzen stellen, vanuit zelfliefde en compassie. Ik leerde over het verbeteren van mijn energieniveau en het verbinden met mijn levensenergie. Het heeft ook te maken met loslaten….want:

 

“Voorbij de controle gebeuren de wonderen…” Albert Einstein

 

Open de poorten naar een bewust leven. Leven vanuit je hart en geleid door je intuïtie. Je gaat uiting geven aan je diepste verlangens en volgt je dromen. Het is de transformatie die het mogelijk maakt om het leven te leiden waarvoor jij hier bent gekomen.

Meer weten wat ik voor jou kan betekenen of kennismaken? Boek een kennismaking in. Ik kijk ernaar uit!

11 gedachten over “De fases van diepgaande transformatie”

 1. Dank je wel Kiki,

  Mooie sessie’s op SoundCloud.
  Fijn dat er mensen zijn die bewust eigen ervaringen delen.
  Wij kunnen de zwaarste stormen overleven en aan de slag gaan met onszelf en anderen een pad te wijzen.
  Aan hun de keuze, want het is niet altijd makkelijk om je keuzes te uiten.

  Nogmaals dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven