Blog 5 als Wendy-expert: over hoe je kunt zijn wie je werkelijk bent

Je kunt dit blog ook op Wendy Online lezen. Of lees hieronder verder.

Transformatiecoach en Wendy-expert Kiki van der Harst schrijft elke 3 weken op wendyonline.nl over gezondheid en geluk van binnenuit. Het verlies van haar kindje, haar scheiding en borstkanker brachten Kiki steeds dichter bij zichzelf. Deze blog is een uitnodiging om te onderzoeken of je helemaal jezelf kunt zijn en op welke vlakken je nog meer verbinding met jezelf kunt maken.

 

Wie mag je zijn? Wie kan je zijn?

Het is zo heerlijk om jezelf deze vragen te stellen, want het brengt je even terug bij wie jij in essentie bent en waartoe je in staat bent. Tune even in en stel jezelf deze vragen. Sta jezelf toe om echt even te voelen hoe krachtig jij bent. Als jij helemaal jezelf bent, je volle potentieel kan leven, wat zou je dan doen? Voel het maar! 

 

Diep verlangen

De #1 reden dat vrouwen bij mij komen is dat ze weer zichzelf willen zijn en willen stralen. Ik snap dat. Het is niet alleen een voorwaarde voor een gezond leven, maar vooral een voorwaarde om het leven te leiden dat echt bij je past. 

We leven in een uitdagende tijd. Eén van mijn klanten vroeg laatst aan mij, “Hoe kan ik rechtop blijven staan in een wereld die verandert?” Mijn antwoord is duidelijk: “Door te zijn wie je werkelijk bent.” Dat geeft je een stevig fundament, een gevoel van vertrouwen in jezelf en in het leven. Dat geeft je innerlijke rust en ontspanning. Ik zag aan haar gezicht dat ze helemaal verdrietig werd. Ze zei dat ze hier zo naar verlangde. 

 

Even verdwaald 

Dus ik vroeg waar ze dan zo verdrietig over was. Ze zei dat ze het gevoel had dat ze op diep spiritueel level had gefaald. Ze was zichzelf kwijt geraakt, had haar leven helemaal ingericht naar de wensen van anderen en de maatschappij en kon niet eens meer verbinden met haar eigen dromen en verlangens. Bovendien was ze haar ziekte geworden. Ze had zich er helemaal mee geïdentificeerd. 

Ik voelde haar verdriet. Nu ik erover schrijf voel ik het weer. Het voelde heel zwaar. Als een last die ze met zich meedroeg. 

 

Je kunt je leven helen

Ik zei tegen haar dat ik het super dapper vond dat ze deze stap had gezet. Ze had zich gerealiseerd dat ze zo niet verder wilde. Ze had lang genoeg deze last met zich mee gezeuld. Ze had er een hoge prijs voor betaald (een chronische ziekte). Ze had zichzelf weggecijferd voor alles en iedereen. En nu zat ze hier bij mij en nam ze het besluit: “Nu is het genoeg. Ik wil weer helemaal mezelf zijn.” 

We hebben samen een visualisatie gedaan van de persoon die ze kan zijn als ze weer helemaal zichzelf werd. Na de visualisatie zag ik weer de tranen, maar dit keer van vreugde. Zij had gezien wat ik allang had gezien: de vrouw die ze in essentie is. Ze straalde en was één brok levenslust. 

 

Jouw unieke pad

Daarna hebben we gesproken over het verdriet dat ze al zolang zichzelf kwijt was, het zelfverwijt en de schaamte. Ik heb haar verteld dat ik ervan overtuigd ben dat dit niet voor niets was. Ik heb haar uitgenodigd om met compassie naar zichzelf te kijken. Ik zei: “Je hebt je uiterste best gedaan vanuit een goede intentie. Je mag nu de zweep neerleggen en mild zijn voor jezelf.” 

Vanuit die open houding zijn we gaan kijken wat zij de wereld te bieden heeft. Wat haar ervaringen haar hebben geleerd, de wijsheid die ze in zich heeft en haar unieke kwaliteiten en talenten. Er ontstond een compleet ander perspectief. 

Toen ik haar twee weken later weer zag zei ze tegen mij: “Heel gek, er is iets veranderd in mij. Ik zie nu dat ik mijn ziekte niet ben. Ik heb me er jaren mee geïdentificeerd, maar ik zie het nu heel helder. Ik heb een ziekte, maar ik ben niet ziek.” 

Wow, mijn hart maakte een sprongetje. Nu was de poort geopend naar een nieuw bewustzijn. Ik voelde een enorme opwinding over wat er vervolgens mogelijk was. Ik voelde dat zij haar leven kon helen, dat zij zichzelf kon helen. Het enige dat ze daarvoor moest doen was weer helemaal zichzelf zijn!

 

Gratis ebook voor de verbinding met jezelf

Wil jij hier ook mee aan de slag? Er zijn honderdduizend strategieën om weer jezelf te zijn, maar het gaat erom dat jij datgene vindt wat echt bij jou past. Mijn eigen pad duurde lang en ging met vallen en opstaan. Daarom deel ik mijn 10 stappen voor meer verbinding met jezelf. Dit zijn bewezen stappen die werken, niet alleen voor mij maar ook voor mijn klanten en heel veel andere mensen waarmee ik ze heb gedeeld. Je kunt mijn ebook gratis downloaden via deze link.

 

Meer over Kiki

Transformatiecoach en ervaringsdeskundige Kiki van der Harst heeft na het verlies van haar eerste kindje, haar scheiding en het genezen van borstkanker, haar missie gevonden. Ze begeleidt vrouwen door een persoonlijke transformatie, die ze helpt om weer echt te kunnen verbinden met zichzelf en hun levensenergie. Kiki wil mensen inspireren om liefdevol te genezen en gezondheid & geluk van binnenuit te ervaren. En vooral om op een andere manier betekenis te geven aan ingrijpende gebeurtenissen. Ze zegt: ‘Je hebt niet altijd in de hand wat er op je pad komt, maar je kunt wel bepalen hoe je ermee omgaat.’ Vanaf nu zal Kiki hier ook regelmatig als expert over schrijven voor wendyonline.nl en kijk ook op de site van Kiki.  www.kikivanderharst.nl   

 

Lees ook dit artikel van Kiki:

https://www.wendyonline.nl/zo-leer-je-je-volle-potentieel-te-leven-om-gezond-te-blijven/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven